Skip to content

Razstave

Pokal in izkušnje

V knjižnici si je možno ogledati razstavo Pokali in izkušnje, avtorice Nazmije Gerdellaj, bivše dijakinje ŠETK.

Na risbah s svinčnikom je upodobljen tudi dijak Strojne šole Andi Gerdellaj, ki bo v decembru na Ptuju tekmoval za pokal Zlata rokavica.

Na tej razstavi se lepo prepletajo umetnost, šport in literatura.

Predstavitev avtorice:

Nazmije Gerdellaj je rojena na Kosovu, pred 7 leti se je z družino preselila v Slovenijo. Osnovno šolo   je končala na Ptuju, potem je obiskovala Šolo za ekonomijo, turizem in kmetijstvo – program aranžerski tehnik. Letos je uspešno  maturirala. Zdaj obiskuje Višjo strokovno šolo na Ptuju.   

V knjižnici nam je že polepšala steno z upodobitvijo Franceta Prešerna; imela je tudi samostojno razstavo v Centru interesnih dejavnosti.  S svojo likovno razstavo je povezala umetnost, šport in literaturo.  Iskreno ji čestitamo za njen pogumni začetek na poti umetniškega ustvarjanja.  

Besede avtorice o razstavi:

Pokali in izkušnje

Naslov razstave  »Pokal in izkušnje« sem izbrala  zato, ker sem, ko sem gledala boksarske dvoboje oz. njihove borbe, dobila občutek, da pravzaprav nobeden od tekmovalcev ni izgubil; vsak boksar, ki je vstopil v ring, je odnesel nekaj s sabo – naj bo to pokal ali pridobljene izkušnje za nadaljnje borbe.

Mislim, da je tako tudi v vsakdanjem življenju: po vsakem trudu prejmemo nagrado ali pa dokaz, da moramo še več »trenirati« za življenjske izzive in na tak način postanemo dobri v tistem, kar delamo.

Plečnikovo in Tartinijevo leto

V sredo, 4. maja 2022, smo v knjižnici ŠC Ptuj odprli razstavo na temo Plečnikovo in Tartinijevo leto. Na razstavi s svojimi izdelki sodelujejo tudi dijaki 1. letnika programa cvetličar in gospodar na podeželju.

Dijakinje 4. letnika program aranžerski tehnik pa so poskrbele za nov in zelo privlačen videz zadnje stene s svojimi poslikavami slovenskih pisateljev. Cvetličarke zaključnega razreda so se potrudile za nov, ličen in drugačen videz cvetličnih korit. Vsi dijaki obiskujejo Šolo za ekonomijo, turizem in kmetijstvo.

Veseli bomo, če si vzamete čas za ogled razstave in si tako naredite prijeten dan.

Razstavo si lahko ogledate med 8. in 13. uro.

Dobrodošli!